PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Kordonbontás: újabb parkolók a Kossuth téren
 
Újabb negyven parkolóhelyet adtak át ma a Trefort Ágost szakgimnázium előtti téren a Kossuth téri piac mögött, ahol Kispest új közösségi tere épül.
 
További képek megtekinthetők a FORRÁS OLDALON lévő képre kattintva.
 
Örömmel jelentem be, hogy a tavasszal átadott 20 parkolóhely után, mától újabb negyven autóbeállót használhatnak a kispestiek, a piacra érkezők. Ezzel a beállóhelyek több mint a fele elkészült mostanra – mondta Gajda Péter polgármester azon a bejáráson, amelyen a képviselőtestület néhány tagjával, Bogó Józsefnével, Teknős Ferenccel, Varga Attilával, valamint Horváth Gyulával, az építést felügyelő Kispest Kft. igazgatójával közösen áthelyezték az építkezés területét jelző kordonokat. A Trefort szakgimnázium előtti téren, a korábban működő illegális parkoló helyén a nyár végére egy 154 beállóhelyes rendezett parkolót és közösségi teret épít az önkormányzat a fővárosi Tér_Köz város-rehabilitációs pályázaton nyert pénzből és önerőből. A polgármester a bejáráson ismét megerősítette, a parkolás itt, és Kispest más területein továbbra is ingyenes lesz. Gajda Péter kérdésünkre elmondta, a kezdeti lakossági ellenállás az új térrel kapcsolatban csitulni látszik, egyre kevesebb a bejelentés ezzel kapcsolatban. Ez így szokott lenni más építkezéseken is, hiszen, ahogy a környéken élők már látják, milyen lesz a beruházás nyomán a tér, kezdenek megbarátkozni vele – tette hozzá.
 

Horváth Gyulától megtudtuk azt is, hogy a beruházás a terveknek megfelelően és ütemben halad, a májusi néhány napos esősebb időjárás akadályozta csupán az építkezést, így az augusztus végi avatóünnepség várhatóan nem marad el. Újabb parkolóhelyeket már csak a beruházás végén adnak át, mert a következő beállók már a sportpályák alatt készülnek el, így az a rész sokáig építési terület marad. 

 
 
Forrás: kispest.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.