PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Wekerlei kispiac átépítése
 
Megkezdődött a wekerlei kispiac átépítése
 
A régi épületek bontását követően megkezdődött a wekerlei kispiac építési munkálatainak első szakasza a Gutenberg körút és a Nádasdy utca felőli oldalon. Az önkormányzat 2016-ban nyújtotta be a piac-átalakítási pályázatot a Fővárosi Önkormányzat TÉR_KÖZ felhívására, és a támogatásról tavaly döntött a Fővárosi Közgyűlés: 110 millió forintot szavazott meg Kispestnek. Az önkormányzat még további mintegy bruttó 110 millióval támogatja a beruházást.
 
 
Már 2014-es polgármesteri programomban megígértem a piac átépítését, a munka most elkezdődött – mondta el lapunknak a helyszínen Gajda Péter, aki Vinczek György alpolgármesterrel és Horváth Gyulával, a projektet koordináló Kispest Kft. ügyvezetőjével ma tekintette meg az építkezést. A polgármestertől megtudtuk, a piacosokkal, a Wekerlei Társaskörrel és az őstermelőkkel egyeztetve készültek el az új piacépületek tervei, az összesen mintegy 204 millió forintba kerülő új létesítmény arculatában illeszkedik majd Wekerletelephez, a kispestieket és a wekerleieket kulturált körülmények fogadják a tervek szerint már karácsony előtt megnyíló piacon.
 
 
Horváth Gyula arról beszélt, hogy a 862 négyzetméteres terület 476 négyzetmétere épül be, 5 üzlet-, valamint egy közösségi helyiséget alakítanak ki, és visszakerülnek az árusítópultok is a területre. A teljesen önkormányzati tulajdonú komplexumban a korábbival megegyező nagyságú üzletet kapnak vissza a bérlők.
 
 
 
 
 
 

A piac átépítése két ütemben zajlik. Az elsőben a Gutenberg körút és a Nádasdy utca felőli oldal épül meg. Ez alatt a Pannónia utcai pavilonokban és az őstermelői asztalokon folyhat az árusítás. A második szakaszban a Pannónia utcai rész kerül sorra. 

2018.
 
 
...................................................................................................
 
Júliusban átadják az új wekerlei kispiacot
 
A húsvéti ünnepek után, április 23-24-én, kedden és szerdán két üzlet bontásával – lottózó és a húsbolt – folytatódik a wekerlei kispiac átépítése, amely a munkák további szakaszaiban is üzemel – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki Horváth Gyulával, a piacot építő Kispest Kft. ügyvezetőjével, Kránitz Krisztiánnal, a VAMŰSZ igazgatójával és Vinczek György alpolgármesterrel körülnéztek az épülő piacon.
 
 
Mint arról már korábban beszámoltunk az önkormányzat 2016-ban nyújtotta be pályázatát a piac átalakítására a Fővárosi Önkormányzat Tér_Köz felhívására. A Fővárosi Közgyűlés 2018 tavaszán döntött a piac felújításának pályázati támogatásáról: az igényelhető 250 millió forintos támogatási keretből 110 millió forintot szavazott meg Kispestnek. Ezt az összeget az önkormányzat még további mintegy bruttó 110 millió forinttal egészíti ki. Az épületet a Hetedhét Építész Kft. építészei tervezték és igazították hozzá a fővárostól kapott költségtámogatáshoz és a helyi igényekhez.
 
 
Gajda Péter polgármester szerint egy igazán szép, igényesen megépített és környezetbe illő piacot kapnak majd a kispestiek és a wekerleiek a júliusban várható átadáskor. Addig is van még néhány dolog hátra, így például a régi épületek elbontása, amelyre a húsvéti ünnepek után, illetve májusban kerül sor, erről időben értesítik a vásárlókat és az árusokat is. Mint ahogy ígértük, az átépítés alatt a piac továbbra is üzemel, csupán a bontások idején nem lesz árusítás a termelői asztalokon – tette hozzá a polgármester.
 
 

Mint azt Horváth Gyulától megtudtuk, jelenleg a közművek áthelyezésének engedélyeztetése, a csatornabekötési munkálatok folynak a wekerlei kispiac építésénél. A hátralévő munkálatok ideje alatt a piac május végéig nem zár be. A kültéri árusító helyeket már áthelyezték a Gutenberg körúti oldalra. De készülnek már azok a díszítőelemek is, amelyeket a Kós Károly Egyesülés Vándoriskola már végzett építészmérnökei terveztek az épülő wekerlei kispiac galériájára, illetve falfelületeire. 

 
2019.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.