PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Természettudományi Labor kialakítása a Deák Ferenc Gimnáziumban “Öveges Program” – Európai Uniós Projekt
 
A kerület 2012-ben Európai Uniós támogatást nyert így 2013. nyár eleje óta már napkollektorok fűtik a Kispesti Uszoda medencéinek vizét.
 
A projekt célja:
 
A természettudományos oktatás módszertanának és eszközrendszerének megújítása egy természettudományi labor kialakításával a kispesti Deák Ferenc Gimnáziumban
 
 
 
 
Lebonyolítás:
 
Kispest Önkormányzata 2012. nyarán pályázatot nyújtott be az Öveges Program felhívására és 300 millió forint európai uniós támogatást nyert a Deák gimnázium természettudományi laborjának fejlesztésére, melynek projekt menedzsmentjét a Kispest Kft látta el.
A fizikai megvalósítás 2013-ban indult el. A sikeres pályázat eredményeként a felújított és kibővített laborral, valamint a kapcsolódó ugyancsak megújult kiegészítő helyiségekkel természettudományos oktatási és módszertani központtá válhatott a Kispesti Deák Ferenc Gimnázium. A projekt lehetővé teszi, hogy a pályázathoz csatlakozó kerületi általános iskolák is korszerű természettudományos kísérleteket és projekteket végezhessenek; a kerületi általános iskolák is tarthatnak itt tanórákat, bemutatókat. Új bútorokkal, informatikai eszközökkel és a kísérletekhez elengedhetetlen anyagokkal, vegyszerekkel, valamint a fizika, a kémia és a biológia tantárgyakhoz szükséges bemutató eszközökkel bővült az iskola az Öveges Program által. A pályázat a labor felújítási és bővítési munkálatain kívül biztosítja azt is, hogy a természettudományos tantárgyakat oktató tanárok többféle módszertani képzésen vehettek részt. A projekt keretében tananyagfejlesztésre, szaktanári segédletek elkészítésére, tanulói munkafüzetek fejlesztésére és digitális napló kialakítására is sor került.
 
projektazonosító szám: TÁMOP 3.1.3-11/1-2012-0011
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.