PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Jézus Szíve Templom környezetrendezése
 
Megújult a Jézus Szíve templom környezete
 
Befejeződtek a Jézus Szíve templom környezetrendezési munkái, a plébánia megújult kertrészét és a templom előtti teret szerdán adták át ünnepség keretében. Az önkormányzat 19,7 millió forintot nyert a templom környezetének megújítására a Fővárosi Önkormányzattól a Fővárosi Rehabilitációs Keret terhére kiírt Tér-Köz pályázaton. A kiviteli munkák összköltsége közel 26 millió forint volt, amelyhez a támogatáson felül szükséges önrészt az önkormányzat biztosította, a projekt megvalósulását a Kispest Kft. menedzselte.
 
 
A plébánia közössége, az önkormányzat és a kispestiek együtt örülhetnek annak, hogy megvalósult a templom környezetének rendezése – fogalmazott Szabó János jezsuita plébános az ünnepségen, megköszönve mindazok segítségét, akiknek része volt a munkában.
 
Kispest polgármestere a projekt történetét idézte fel: 2013-ban kezdődött, amikor a képviselő-testület eldöntötte, hogy az önkormányzat indul a pályázaton. Nehézségek és közös gondolkodás után jutottunk el a megvalósulásig – mondta Gajda Péter. Hangsúlyozta, bízik benne, hogy nem áll meg a munka, hiszen a testület tagjai pártállástól függetlenül támogatják a felújításokat, példa erre az évente kiírt önkormányzati pályázat az egyházi épületek korszerűsítésére. Azt kívánta a közösségnek a polgármester, hogy örömmel használják az Áchim András utcai templom megújult környezetét. A köszöntők végeztével a plébános és a polgármester együtt ültettek el három díszcserjét a templom fala mellett.
 
Az önkormányzat 2013-ban nyújtotta be a pályázatot a templom környezetének rendezésére. A projekt célja eredetileg az egész templomkert megújítása volt, ehhez a koncepciótervet a plébánia közösségének tagjai készítették, később ennek egy részét terveztette és gondolta tovább az önkormányzat. A projektet a Kispest Kft. koordinálta az önkormányzat munkatársaival és az egyházi közösséggel együttműködve. A pályázat csökkentett összegű támogatást kapott, ezért nem a teljes projekt valósult meg az elnyert támogatásból (19,7 millió forint) és az önkormányzat saját forrásából; összesen 26 millió forintos költséggel teljesen megújult a templom előtti tér, új növényeket telepítettek és új térkövet raktak le, akadálymentesítették a feljárat jobb oldalát, átalakították a kriptalejárat körüli részt, és rendezték a közösségi ház előkertjét.
 
Már készülnek a kiviteli tervek a Kossuth téri piac mögötti parkoló építésére, amelyre ugyancsak a Tér-Köz pályázaton 246 millió forint támogatást kapott Kispest. A tervek szerint jövőre kész lesz a parkoló, ezt egészíti ki egy szintén pályázati forrásból megvalósuló 20-25 millió forintos beruházás, melynek keretében a parkoló melletti zöldsávot fejleszti az önkormányzat.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.