PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Kültéri medencék épülnek az uszodakertben
 
Két új kültéri medence várja a Kispesti Uszoda vendégeit az idei strandszezon kezdetétől. Várhatóan április végére elkészül a mintegy 60 millió forintos önkormányzati beruházás.
 
 
Egy élménymedencét és egy gyermekmedencét építtet az önkormányzat a Kispesti Uszodához tartozó szabadtéri területen. A munkálatokat ma Gajda Péter polgármester, Kertész Csaba és Vinczek György alpolgármesterek, valamint Kránitz Krisztián, Szathury Kolos és Teknős Ferenc önkormányzati képviselők is megtekintették. Tóth András, az uszoda igazgatója és Horváth Gyula projektmenedzser, a Kispest Kft. ügyvezetője mutatta be a vendégeknek a beruházást.
 
A két új kültéri medencével a Kispesti Uszoda szolgáltatásainak színvonalát kívánja javítani az önkormányzat, s ezt a célt szolgálja a meglévő egyszintes raktárépület átalakítása is, amely az uszoda strandvendégeinek nyújt majd komfortos öltözési, zuhanyzási és mosdóhasználati lehetőséget – tudtuk meg Gajda Péter polgármestertől, aki elmondta, hogy a beruházásra bruttó 60 millió forintot fordít az önkormányzat.
 
A két medence összesen 102 négyzetméteres területű lesz, a napozórésszel és a járdával együtt 386 négyzetmétert foglal majd el. A medencék megfelelő vízminőségét – mivel vízhőmérsékletük és terhelésük nem egyforma – külön vízforgató berendezések biztosítják. A két medencét vízálló vasbetonból építik, belül vízzáró vakolattal, víz elleni szigeteléssel, csempe vagy üvegmozaik burkolattal – sorolta a legfontosabb műszaki adatokat Horváth Gyula projektmenedzser. A szabadtéri medencék csak idényjelleggel, az idei nyári strandszezon kezdetétől üzemelnek majd.
 
Kispest önkormányzata folyamatosan korszerűsíti és bővíti az uszodát: az ablakok cseréjét és a világítás felújítását követően – amely 25 millió forint saját forrásból valósult meg – 2013-ban Magyarországon egyedülállónak mondható korszerűsítést végeztek a létesítményben. Az Európai Unió 73 millió forint pályázati támogatásából és 10 százalékos önkormányzati önrészből, összesen mintegy 80 millió forintból 80 napkollektort szereltek a tetőre, amelyek a most tavasszal elkészülő kültéri medencék vizét is képesek fűteni.
 
Forrás: kispest.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.