PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Megnyitotta kapuit a Kós Károly téri park
 
Sok-sok várakozás és munka után 2010. szeptember 2-án Gajda Péter, Kispest polgármestere ünnepélyesen megnyitotta a nagyközönség számára a Kós Károly téri parkot.
 
A park 2010. február 3-án zárta be kapuit és ekkor kezdődtek a munkálatok. A kivitelező elbontotta a régi műtárgyakat, megújították a faállományt. A szánkózódomba vandálbiztos illemhely épült, szökőkút és csobogók színesitik a zöldet. A zenepavilon Kós Károly eredeti tervei alapján épült.
 
A parkban minden korosztály megtalálja a saját terét – a romantikusokat az illatok kertje, a sakkozni, beszélgetni vágyókat a sakkozóhely, a gyerkemeket a kicsik és nagyok játszótere, a sportolni vágyókat a futballpályák és a mikrodombok várják.
 
A kerítésen belülre a kerékpárosok is behajthatnak.
 
A parkot új kandeláberek világítják meg éjszaka és díszkivilágítás teszi hangulatossá a szobrokat, a szökőkutat valamint a Kós Károly-kaput.
 
Az újraparkosítás mellett a tér is megújult, az új járdát és az esztétikus kandelábereket már hetek óta élvezhetik a környékbeliek.
 
A téren új térfigyelő kamerák is működnek – közvetlenül a kerületi kapitányságra bekötve, esélyt adva arra, hogy minél tovább megmaradjon a tér az átadáskori állapotában.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.