PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Elrajtolt a Berzsenyi utcai rendelő felújítása
 
Állami támogatás hiányában teljesen önerőből, mintegy nettó 76 millió forintból újítja fel teljesen az önkormányzat a gyermek háziorvosi és kerületi védőnői szolgáltatásoknak is helyet adó épületet a Berzsenyi utcában. A beruházás a napokban elkezdődött, és várhatóan jövő év január végén fejeződik be majd.
 
 
A felújítás után várhatóan egy olyan, minden igényt kielégítő rendelőkomplexumot adunk majd át a kispesti gyerekeknek, szülőknek és az itt dolgozó orvosoknak, védőnőknek, amelyben zavartalanul, szinte minden igényt kielégítően folyik majd a gyógyító munka – mondta Gajda Péter polgármester azon a bejáráson, amelyen a kivitelező VAMŰSZ vezetőjével, Kránitz Krisztiánnal, Dódity Gabriella és Lazányi Ferenc önkormányzati képviselőkkel, valamint Bertók Zoltánnéval, a Humánszolgáltatási Iroda helyettes vezetőjével közösen megnézték a wekerlei gyerekeket is ellátó Berzsenyi utcai rendelőben zajló munkálatokat. A mintegy 540 négyzetméter alapterületű, csaknem négyezer kisgyermek ellátására alkalmas rendelőintézet korszerűsítéséről a város vezetése hosszú ideig egyeztetett a praxisokban dolgozó háziorvosokkal, így várhatóan mindenki igényének megfelel majd az így kialakított 5 orvosi rendelő és a hozzá tartozó közösségi terek – tette hozzá a polgármester.
A teljes körű felújítás során sor kerül a több mint harmincéves épület tetőszigetelésének felújítására, és a homlokzati fal hőszigetelésére, valamint a homlokzati nyílászárók cseréjére. A belső terek átépítése során a válaszfalak áthelyezésével az 5 orvosi rendelő és a kiszolgáló közös helyiségek, a pihenők, az elkülönítő, az étkező, az öltözők, a zuhanyozó, valamint a betegváró is megszépül – sorolta hosszan az elvégzendő feladatokat a kivitelezést felügyelő VAMŰSZ igazgatója, Kránitz Krisztián. Sor kerül a burkolatok (csempe, járólap), a közművezetékek (víz, szennyvíz, fűtés) és a vizesblokkok, valamint a fűtés berendezéseinek (mosdó, WC, csaptelepek, radiátorok) teljes körű cseréjére. Ezen kívül korszerűbb világítást és informatikai eszközöket kap a rendelő. A megszépült rendelőben pedig a zavartalan működéséhez szükséges új szakmai berendezések (pl. gyógyszerszekrény), egészségügyi és egyéb felszerelések, irodai tárgyak, kerülnek – tájékoztatta lapunkat a szakember.
 
Forrás: kispest.hu
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.