PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Átadásra kész a Csillagfény bölcsőde
 
Műszakilag elkészült az épület, és ha minden a tervek szerint halad, akkor hamarosan visszaköltözhetnek a gyerekek és a gondozók a kibővített és felújított bölcsődébe – hangzott el azon a bejáráson, ahol Horváth Gyula, a beruházást koordináló Kispest Kft. igazgatója megmutatta az elkészült Csillagfény bölcsődét a város vezetőjének és Brinza Istvánnénak, az Egyesített Bölcsődék vezetőjének, valamint Kránitz Krisztiánnak, a Vamüsz megbízott igazgatójának.
 
 
Mint azt korábban már megírtuk, a lakótelep közepén lévő intézmény átalakítására 2012-ben nyert 150 millió forint európai uniós támogatást az önkormányzat. A pályázati, valamint önkormányzati forrásból – összességében mintegy 230 millió forintból – csaknem 500 négyzetméterrel bővül az intézmény, amely így további 25 gyermeket tud majd fogadni.
 
A legkisebb kispestiek nappali ellátása, a kerületi bölcsődék fenntartása és szakmai felügyelete az önkormányzat feladata – mondta Gajda Péter polgármester. A kerület hat bölcsődéjében jelenleg mintegy 450 kisgyermek felügyeletét látják el naponta. Bár az önkormányzat gazdálkodása egyre szorosabb, a kerület egyik kiemelkedő és fontos vívmánya, hogy továbbra sem kér térítési díjat a bölcsődékbe járó gyerekek szüleitől. Az ingyenes és színvonalas bölcsődei ellátás biztosítása a jövőben is szándéka az önkormányzatnak – emelte ki Gajda Péter.
 
A „csillagfényes” kisgyerekek és szüleik nagyon várják már a visszaköltözést. Az építkezés ideje alatt a gyerekeket (95) és az őket gondozókat ideiglenesen a Bokréta, a Zrínyi utcai Gyöngyszem és a Csokonai utcai Eszterlánc bölcsődékben helyezték el.
 
A kerületi bölcsődék működéséről, pedagógiai programjáról a hét végén a Bölcsőde Nyitogató programon tudhatnak meg többet a kerületben élők 01. 17-én szombaton 10.00 – 11.00 óra között a Wekerlei Kultúrházban.
 
További képek és a cikk Gajda Péter oldalán
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.