PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Felavatták a megújult uszodát
 
Nyár eleje óta már napkollektorok fűtik a Kispesti Uszoda medencéinek vizét. A beruházás Európai Uniós támogatással valósult meg. Hétfő délután hivatalosan is felavatták a megújult létesítményt.
 
 
Táborozó gyerekektől körülvéve avatták fel a megújult uszodát hétfő délután. Gajda Péter polgármester mellett Tóthné Szabó Éva és Vinczek György alpolgármesterek, dr. Kiss Anna Jegyző, Lackner Csaba önkormányzati képviselő, valamint Tóth András, az uszoda igazgatója és Horváth Gyula a beruházást koordináló Kispest Kft. igazgatója vett részt az eseményen.
 
A polgármester elmondta, a korszerűsítés eredményeként az uszoda tetejére felszerelt 80 napkollektor fűti a medencék vizét. Ezzel energiatakarékosabbá válik a létesítmény: mintegy 30 százalék energiát tud megspórolni. Gajda Péter hozzátette: a beruházás 73 millió forint európai uniós pályázati támogatásból és 10 százalékos önkormányzati önrészből, összesen mintegy 80 millió forintból valósult meg. A polgármester hangsúlyozta, a korszerűsítést illetően egyetértés volt a képviselő-testületben, ezért köszöni a képviselőknek és mindenkinek, aki a munkában részt vett, hogy megvalósult az egyedülálló projekt.
 
Az uszoda korszerűsítése márciusban kezdődött: a napkollektorok felszerelése együtt járt a tető és a tetőszerkezet teljes felújításával. A munkálatok alatt a kispestiek zavartalanul használhatták a medencét, védőhálót szereltek fel. A sportkomplexum szennyvize és a medencék elhasznált vize is hőcserélőn keresztül folyik át, a napkollektorok mellett ez is melegíti a medencékbe bejövő vizet.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.