PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
Csillagfény Bölcsőde műszaki bejárás
 
A tervek szerint idén kezdődik a Csillagfény Bölcsőde bővítése: további 25 kispesti kisgyerek ellátására lesz lehetőség. Ma volt a műszaki bejárás az intézményben.
 
 
Gajda Péter polgármester, Horváth Gyula, a beruházást koordináló önkormányzati cég, a Kispest Kft. ügyvezetője, valamint a tervező Építészstúdió Kft. munkatársai vettek részt a mai műszaki bejáráson a Csillagfény Bölcsődében. A lakótelepi intézmény 1981-ben épült, eredetileg nyolcvan, majd 2010-től száz férőhelyesre bővítették, itt van az Egyesített Bölcsődék központja, szakmai műhelye is. Az önkormányzat tavaly nyert európai uniós pályázaton 150 millió forintot a létesítmény bővítésére és felújítására: így a munkálatok végeztével további 25 kerületi kisgyermek bölcsődei ellátására nyílik lehetőség.
 
 
 
A polgármester elmondta: Kispesten 454 bölcsődei hely várja a legkisebbeket, ám folyamatosan növekszik az igény a gyerekek elhelyezésére, ezért is van nagy szükség a még több férőhelyre. Gajda Péter hozzátette, az önkormányzat szeretné, ha idén elindulhatna a munka, és akkor jövőre már huszonöttel több kispesti kisgyerek járhat bölcsődébe. Megtudtuk, a kibővülő intézményben további 8 munkahelyet is létesítenek.
 
 
A projektvezető Kispest Kft. ügyvezetője, Horváth Gyula arról számolt be, hogy megvan a jogerős építési engedély, így nyáron indulhat a munka a bölcsődében; mintegy 500 négyzetméterrel gyarapodik az intézmény. A bölcsőde egy csoportszobával bővül, amely a mostani konyha helyén lesz, és egy emeleti tömböt is felhúznak az épületre. Ott kapnak helyet az irodák, a dolgozók öltözői, a kiszolgáló helyiségek, a szülői fogadóterem és a kistárgyaló is. A felújítással teljesen akadálymentessé válik a létesítmény.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.