PROJEKTJEINK
 
 
 
 
 
 
“Wekerle, ahol értéket őriz az idő” pályázat zárórendezvény
 
Zárókonferencián értékelték a Wekerle, ahol értéket őriz az idő elnevezésű európai uniós pályázat keretében történt eredményeket. Az eseményen Gyulai István kerületi főépítész, Gajda Péter polgármester, valamint dr. Nagy Gergely építész méltatta az idei munkákat.
 
 

Gyulai István, Kispest főépítésze hangsúlyozta előadásában, hogy „a beruházás megvalósítása során sikerült szervesen illeszkedni Kós Károly szellemi örökségéhez”. A polgármester megköszönte minden résztvevőnek a munkáját, és azt mondta, bízik benne, hogy a mostani ciklusban további hasonló nagyságrendű uniós pályázatokkal tudja az önkormányzat szépíteni Kispestet.

 

Dr. Nagy Gergely építész, az ICOMOS Magyar Nemzeti Bizottság elnöke Wekerletelep európai és világépítészeti jelentőségőről beszélt. Méltatta Kós Károly tevékenységét, és példaként említette a mai építészek és politikusok számára azt az egységes személetet, amely a 100 évvel ezelőtti építkezésre jellemző volt. Kiemelte, bízik benne, hogy az idei felújítások az első lépések voltak annak érdekében, hogy Wekerletelepet valóban rangján és helyén kezeljék a jövőben.

 
 
 
Mint ismeretes, több mint 700 millió forintot nyert az önkormányzat konzorciumi partnereivel, a Wekerletelepi Munkás Szent József Plébániával és a Wekerlei Társaskör Egyesülettel közösen benyújtott Wekerle, ahol értéket őriz az idő elnevezésű európai uniós pályázata. A Kós Károly tér rekonstrukciója, a piaci pavilonok cseréje és a katolikus templom homlokzatának felújítása mellett a Wekerlei Gyermekház bővítése és korszerűsítése is része volt a pályázatnak. A munka őszre fejeződött be.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Minden jog fenntartva! Kispest Kft. © 2010.
A honlap az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával jött létre.